İzmir Risk Analizi Nedir ve Nasıl Yapılır?

İzmir Risk Analizi Nedir ve Nasıl Yapılır?

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerini kapsayan iş sağlığı ve güvenliği risk analizi değerlendirme usul ve esasları, söz konusu yönetmeliğin İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 10. ve 30. maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. Kabul edilebilir risk seviyesi belirlenmiş olup, ISG ile ilgili risklerin ortadan kaldırılması veya azaltılması için alınan tedbirleri kapsamaktadır.

Risk Analizi Nedir?

Risk analizi, işyeri ve çalışanları zarara uğratabilecek risklerin tespit edilmesi ve ortaya çıkma olasılıklarının yorumlanması sürecidir. İşyerlerinde birçok bölüm olup her birimin karşı karşıya kaldığı riskler bulunmaktadır. Hammadde girişinden üretim süreci ve paketlemeye, depolamadan yükleme ve nakliyeye kadar her birim ve bölüm için farklı risk analizi yapılır.

Risk analizi sonucu işletmenin iş sağlığı ve güvenliği kriterleri net bir şekilde ortaya çıkar. Eksikler ve uygunsuzlukların tespiti ve bunların giderilmesi için ISG uzmanı tarafından önerilerde bulunulur ve yapılması gerekenler netleşir. Risk analizi ve değerlendirme işlemi işletme tehlike sınıfından ve çalışan personel sayısından bağımsız bir şekilde yapılır. İşyeri açılışında ruhsat başvurularında belediyelerin istediği bir belge olan risk analiz belgesi olmayan işletmelerin ruhsat işlemi tamamlanamaz.

İzmir ve çevresinde risk analizi için bir firma arıyorsanız İzmir İSG risk analizi için APAK OSGB ile görüşebilir, güvenilir ve müşteriye özel risk analizi hizmetini en uygun fiyatlarla alabilirsiniz.

Risk Analizi Nasıl Yapılır?

Alanında deneyimli risk analiz ekibi ve ISG uzmanları tarafından yapılan risk analizi ve değerlendirmesi, APAK OSGB uzmanlarının liderliğinde yapılmaktadır. İşletmelerde yapılan incelemeler ve tetkikler sonrası varsa iş kazası ve meslek hastalığı öyküleri ve ramak kalma durumları yanında bir önceki dönemlere ait kayıtlar ve eski risk analizi değerlendirmeleri incelenir. Genel risk analizi değerlendirme sürecinin tamamını kapsayan bu incelemeler sonrası risk analizi yapılır.

Risk analiz yönetimi işletmeye aynı uygulanmayıp işletmeye özel olmalı, uluslararası geçerlilikte bir risk analiz yöntemi ile risk analizi yapılmalıdır. APAK OSGB’nin deneyimli ISG risk analiz uzmanları, birçok sektörde tecrübesi olan deneyimli uzmanlar olup işletmeye özel çalışmalar yapmaktadır. Uluslararası kabul görmüş L Matrix, Hazop, Fine Kinney, Checklist ve Hata Ağacı (FTA) / Olay Ağacı (ETA) yöntemlerini kullanan APAK OSGB uzmanları, mevzuat değişikliklerini yakından takip eden deneyimli bir ekiptir. İşletme koşullarına ve işletme yapısına uygun bir genel risk analiz değerlendirmesi için APAK OSGB ile görüşebilir, en etkili işletme iyileştirme ve geliştirme önerileri ile fark yaratan firmamızın kaliteli ve güvenilir hizmetlerinden en uygun fiyatlarla faydalanabilirsiniz.

Risk Analizi İzmir

İzmir’de büyük-küçük birçok işletmenin risk analizi ve değerlendirmesi için hizmet sunan APAK OSGB, tehlike sınıfına göre farklı sürelerde yapılan risk analizi için güvenle başvuracağınız bir adrestir. Az tehlikeli sınıftaki işletmelerde en geç altı yılda bir, tehlikeli sınıftaki işletmelerde dört yılda bir, çok tehlikeli sınıftaki işletmelerde ise en geç iki yılda bir risk analizi yapılmalıdır. Bunun dışında işyerinin taşınması veya bölümlerde değişiklik olması durumunda, üretim yönetimi, makine-ekipman değişikliğinde, iş kazası-meslek hastalığına ramak kala durumunda veya olay gerçekleştiğinde, çalışma ortam ölçümlerinde referans değişikliği olduğunda, işyeri dışından gelebilecek yeni tehlike risklerinin ortaya çıkması süre beklenmeksizin risk analizi ve değerlendirmesi yapılmalıdır.

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu gereği işletme tehlike sınıfına uygun şekilde yapılan risk analizi ile birçok risk faktörü netleşmekte alınan tedbirlerle riskler minimize edilmektedir. Risk analizi ve değerlendirme için firmamızla iletişime geçerek kaliteli ISG hizmetlerini en uygun fiyatlarla alabilirsiniz.