İzmir Koruyucu Hekimlik

İzmir Koruyucu Hekimlik

İşletmelerde “koruyucu hekimlik” kimlikleri ile çalışan işyeri hekimleri, çalışan sağlığının korunması için hizmet sunan hekimlerdir. APAK OSGB bünyesinde hizmet sunan hekimler koruyucu hekimlik hizmeti verme, işyerlerini çalışan sağlığı yönünden değerlendirerek meslek hastalığı ve işgücü kaybına yol açan salgın hastalıklara karşı alınması gereken önlemleri işverene veya vekiline iletmektedir.

Çalışanların sağlık değerlendirmeleri koruyucu hekimlik uygulamasının en önemli hizmetlerinden biridir. Meslek hastalıkları ve salgın hastalıklardan çalışanların korunması için APAK OSGB hekimleri görevli oldukları işyerlerinde yapılan çalışmaları izlemekte, çalışma ortamını sağlık yönünden değerlendirerek risklerin en aza indirilmesi için işveren ve/veya işveren vekiline yapılması gereken iyileştirmeler hakkında öneriler sunmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği için koruyucu hekimlik hizmetinin alınması son derece önemlidir.

Koruyucu hekimlik hizmeti almak için APAK OSGB ile iletişime geçebilir, çalışanların sağlığının korunması için gerekli tedbirleri alarak işgücünden ve zamandan kazanabilirsiniz.

Koruyucu Hekimlik Görevleri

İşyeri hekimi, koruyucu hekimlik kimliği ile firmada çalışan ve çalışma ortamı risklerini en aza indirgemek için işverene öneriler sunan hekimlerdir. Yapılan iyileştirmeler sayesinde işyeri daha sağlıklı ve güvenli hale getirilir. Olası bir iş kazasının önlenmesi ile can kaybı önlendiği gibi firmanın tazminat ve tedavi masrafları gibi maliyetlerle karşılaşması da önlenmiş olur. Koruyucu hekimlerin görevleri şunlardır;

  • İşyeri sağlık gözetimini gerçekleştirmek, işçi ve işverene yol göstermek
  • Çalışma ortamındaki eksikleri yöneticilere bildirmek
  • Personelin kullanması gereken koruyucu malzemeleri seçmek
  • Çalışanların sağlık durumunu incelemek
  • Çalışanların fiziksel ve psikolojik olarak işi ile ilgili uyumunu tespit etmek
  • Meslek hastalıklarının kaydını tutmak
  • Hamile olan veya iş kazası öyküsü olan çalışanların takibinin yapılması
  • İşe giriş ve işe dönüşte sağlık kontrollerinin yapılması
  • Düzenli sağlık kontrolü ve koruyucu sağlık müdahaleleri ile çalışan sağlığını takibi
  • Muayenelerin tehlike sınıfına göre belirlenen sürelerde periyodik olarak yapılması.

İşyeri hekimleri az tehlikeli sınıfta olan işletmelerde kişi başı ayda en az 5 dk, tehlikeli sınıfta 10 dk, çok tehlikeli sınıfta ise ayda en az 15 dk görev almaktadırlar.

İzmir Koruyucu Hekimlik Hizmeti

İzmir ve çevre illerde koruyucu hekimlik hizmeti almak isteyenlerin tercihi olan APAK OSGB, bünyesinde çalışan deneyimli hekimleri ile koruyucu hekimlik uygulamasında ilk tercihler arasında yer alan bir firmadır. İşyeri hekimlerimiz tarafından yürütülen bağışıklama işlemleri ise işletme koşullarına göre şekillenip işverenlere önerilen bir uygulamadır. Önerilerin kabul edilmesi durumunda bağışıklama işlemleri hekimlerimiz tarafından yapılıp çalışanlara aşı kartı düzenlenmektedir.

İşletme tehlike sınıfına göre çalışanlara her ay ayrılan süren değişmekte, çalışan sayısına göre görevlendirilmesi gereken hekim sayısı da değişmektedir. İş sağlığı ve güvenliğinin bir parçası olan İzmir koruyucu hekimlik hizmeti için APAK OSGB ile iletişime geçebilir, ülke koşullarında ve uluslar arası standartlarda verilen koruyucu hekimlik hizmetlerinde sizler de faydalanabilirsiniz.

Koruyucu Hekimlik İzmir

Yıllardır farklı sektörlerde sunduğu iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ile adından söz ettiren APAK OSGB, mevzuat çerçevesinde hizmet sunan bir Ortak Sağlık Ve Güvenlik Birimidir. 05.10.2011 tarih 125 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup, İzmir ve Türkiye'nin ilk Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinden biridir. Deneyimli ve işinin ehli bir firmadan aile hekimlik hizmeti almak istiyorsanız, koruyucu hekimlik İzmir için APAK OSGB’ye başvurmalısınız. Kurulduğu günden bu yana kesintisi bir hizmet sunan firmamız, kaliteli ve güvenilir hizmetleri ile aradığınız Ortak Sağlık Ve Güvenlik Birimidir.