İşletmelere özgü bir güvenlik kültürü oluşturan İSG eğitimi, her çalışma ortamı için zorunlu bir eğitim olup iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi adına son derece önemlidir. 15.05.2013/28648 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik yayımlanmış, işletmelerin tehlike sınıfına göre çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmesi zorunlu kılınmıştır.
Buna göre;
Tehlike Sınıfı İSG Yıllık Eğitim Süresi Eğitimin Geçerlilik Süresi
Çok Tehlikeli 16 Saat 1 Yıl
Tehlikeli 12 Saat 2 Yıl
Az Tehlikeli 8 Saat 3 Yıl
İşletme çalışanlarına verdiği temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ile eksiksiz bir İSG eğitimi sunan APAK OSGB, A, B ve C sınıfı iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri ile aradığınız OSGB birimidir. Mevzuat gereği eğitimler eksiksiz bir şekilde verilmekte, her katılımcı için katılımcı belgesi düzenlenmektedir.
ISG Eğitimleri Nereden Alınır?
İşletmeye özel İSG eğitimleri veren ve günlük hayattan yapılan örneklemelerle eğitimin akılda kalıcılığını sağlayan APAK OSGB, eğitim sonrası katılımcıları sınavla test etmekte ve yeterli olmadığı düşünülen katılımcıya tekrar eğitim vererek eksikleri tamamlamaktadır. İş kazası veya meslek hastalığı geçiren ve tekrar işbaşı yapan personele mevzuat kapsamında iş kazası ve meslek hastalığından korunma eğitimi verilmekte, verilen eğitimler personelin yaşadığı durumla örtüştürülmektedir. İşe yeni başlayan veya bazı nedenlerle 6 aydan daha uzun süre işinden uzak kalıp tekrar işbaşı yapan personele işbaşı yapmadan önce iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmektedir. Mevzuat değiştiğinde veya üye değişiminde eğitimler tekrarlanmaktadır.
Verilen eğitimin kalitesi ve eğitim şekli hakkında katılımcılardan gelen geri bildirimlerle gerekli iyileştirilmeleri yapan APAK OSGB, en güncel ve işletmeye özel İSG eğitimi için güvenle başvuracağınız bir adrestir.
Apak Ortak Sağlık Güvenlik Birimi İzmir
İSG eğitimlerinde genel konular, sağlık konuları ve teknik konularda eğitim verilmektedir.
ISG Eğitimi Genel Konular: Çalışma mevzuatı hakkında bilgilendirme, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığı ve bunlardan doğan hukuki sonuçlar, işyeri temizliği ve düzeni.
ISG Eğitimi Sağlık Konuları: Meslek hastalıklarının nedenleri, hastalıklardan korunma yöntemleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, hastalık risk faktörleri, ilkyardım, tütün ve tütün mamulleri kullanımının zararları.
ISG Eğitimi Teknik Konular: Fiziksel, kimyasal ve ergonomik risk faktörleri, elle ağır yük kaldırma ve taşıma yöntemleri, yangın ve yangından korunma, parlama, patlama konuları, iş ekipmanları güvenli şekilde nasıl kullanılır, ekranlı araçlar ve cihazlarla çalışma, elektrik tehlikeleri, riskler ve önlemler, iş kazasının nedenleri ve korunma yöntemleri, kişisel koruyucuların kullanımı, İSG genel kuralları ve güvenlik kültürü, güvenlik ve sağlık işaretleri, tahliye ve kurtarma.
APAK OSGB, İzmir’de iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri veren, işletme tehlike sınıfına göre A, B ve C sınıfı iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri ile kaliteli bir ISG eğitimi hizmeti sunan deneyimli bir OSGB birimidir.
Çalışanlara İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Nasıl Verilir?
İSG eğitimleri, çalışanlara işveren tarafından görevlendirilen, yetkili ve bilgi sahibi kişiler tarafından verilmektedir. İSG eğitimleri şirket bünyesinde verilen bir eğitimdir. Çalışanlara, mevzuatın emrettiği konular yanında, yaptığı işle ilgili İSG eğitimi verilmekte olup, iş kazası ve meslek hastalığından nasıl korunması gerektiği hakkında bilgilendirme yapılır.
Çalışmaya başlayacak olan kişiye işe başlamadan İSG eğitimi verilmektedir. Ekipman değişti ise, mevcut sistem yeterli gelmediğinden yeni teknolojilerle çalışmaya başlanıldıysa, meslek hastalığı veya iş kazası nedeni ile işinden uzak kalan çalışan tekrar işbaşı yaptıysa İSG eğitimleri yinelenmektedir.
İzmir ve çevresinde İSG eğitimi için kurumsal bir OGSB birimi arıyorsanız APAK OSGB ile iletişime geçebilirsiniz.