İzmir Genel Risk Analizi Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?

İzmir Genel Risk Analizi Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?

Genel risk analizi ve değerlendirmesi, işletmelerde iş sağlığı ve güvenliğini tehdit eden unsurların tespit edilmesi, olası risklerin tahmin edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınmasını amaçlayan çalışmalar bütünüdür. Tehlike oluşturan veya tehlike oluşturma ihtimali olan durumların tespit edilmesi risk analizi ile yapılır. ISG’nin en önemli adımlarından biri risk analizi ve değerlendirmesi için APAK OSGB ile iletişime geçebilir, eksiklerin ve uygunsuzlukların belirlenmesini sağlayan işletmenize özel risk analizi değerlendirmesi ile riskleri en etkili şekilde ölçümleyebilirsiniz.

Genel Risk Analizi Değerlendirmesi İzmir

ISG risk değerlendirmesi yönetmeliği kapsamında risk değerlendirme usul ve esasları 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda belirtilmiştir. Risk değerlendirme yönetmeliği İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 10. ve 30. Maddeleri kapsamında hazırlanmıştır. Kabul edilebilir risk seviyeleri belirtilmiş olup, riskleri ortadan kaldırmak veya azaltmak için alınması gereken tedbirleri kapsar.

İşletmeye özel risk analizi ve değerlendirmesi yapıldığında işletmenin iş sağlığı ve güvenliği kriterleri net bir şekilde ortaya çıkar. Eksikler ve uygunsuzluklar belirlenir ve bunların giderilmesi için öneriler sunulur ve yapılması gerekenler netleştirilir. Risk analizi ve değerlendirme işi işletmenin tehlike sınıfından ve çalışan sayısından bağımsız olarak yapılmaktadır. Genel risk analizi, işyeri ruhsat başvurularında belediyelerden istenmekte, risk analizi belgesi olmayan işyerlerine ruhsat verilmemektedir.

İzmir ve çevresinde genel risk analizi için başvuracağınız bir firma olan APAK OSGB risk analizi ve değerlendirmesi için ilk akla gelen firmadır.

Genel Risk Analizi Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?

ISG risk analizi APAK OSGB uzmanları liderliğinde verilen bir hizmet olup risk analiz ve değerlendirme ekibi ile birlikte yapılmaktadır. İşletmede incelemeler yapılmakta, geçmişte yaşanmış iş kazası ve meslek hastalıkları incelenmekte, ramak kala olayları mercek atına alınmakta, eski teftişlere ait kayıtlar incelenmekte, eski risk analizi ve acil durum planları baz alınarak prosesin doğru anlaşılıp anlaşılmadığı yorumlanmaktadır.

Risk analiz yöntemi işletmeye özel seçilir. Risk analizinin işletmeye uygun seçilmesi ve uluslararası geçerliliğinin bulunması son derece önemlidir. İşletme için en uygun risk analiz yöntemi uzmanlar tarafından belirlenir.  APAK OSGB’nin alanında deneyimli uzmanları, farklı sektörlerde tecrübesi olan uzmanlar olup işletmelere en uygun risk analiz yöntemini belirlemektedir. 

Uluslararası kabul görmüş risk analiz yöntemleri olan Fine Kinney, L Matrix, Hazop, Hata Ağacı (FTA) / Olay Ağacı (ETA) ve Checklist yöntemlerini kullanarak kaliteli bir hizmet sunan APAK OSGB uzmanları, işletme koşullarına uygun iyileştirme ve önerilerle müşteri memnuniyeti sağlayan uzmanlardır. Tecrübeli personeli ile her işletmeye özel çözümler üretmede firmamız, İzmir genel risk analizi / değerlendirme için her zaman güvenle başvurulan bir adrestir.

Risk Analizi Kaç Yılda Bir Yapılır?

Risk analizi ve değerlendirme işletme tehlike sınıfına göre farklı zaman aralıklarında yenilenir.

  • Az tehlikeli sınıftaki işletmelerde en geç altı yılda bir
  • Tehlikeli sınıftaki işletmelerde dört yılda bir
  • Çok tehlikeli sınıftaki işletmelerde en geç iki yılda bir yapılmalıdır.

İşletme şartlarının değiştiği durumlarda ise;

  • İşyerinin taşınması veya bölümlerde değişiklik yapılması
  • Üretim sistemi, makine veya ekipman değişikliği
  • İş kazası- meslek hastalığına ramak kala olayı yaşandığında ya da olay gerçekleştiğinde
  • Çalışma ortamı ölçümlerinde değişiklik görüldüğünde
  • İşyeri dışından gelebilecek yeni tehlikelerin ortaya çıkma olasılığı görüldüğünde süre beklenmeksizin risk analizi ve değerlendirmesi en kısa sürede yenilenir.

Risk analizi değerlendirmesi için APAK OSGB ile iletişime geçebilir, ekonomik fiyatlarla genel risk analizi değerlendirmesi yaptırabilirsiniz. İş kazası ve meslek hastalıkları başta olmak üzere tüm risk grubuna karşı işletme olarak alınması gereken tedbirleri genel risk analizi değerlendirmesi yaptırarak öğrenebilirsiniz.