İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin başarılı olmasında önemli rol oynayan diğer sağlık personeli, hemşire, sağlık memuru, çevre sağlığı teknisyeni ve acil tıp teknisyeni diplomasına sahip kişilerdir. OSGB hizmetlerinden biri olan diğer sağlık personeli hizmetleri, DSP görevlendirme zorunluluğu olan işletmelere verilen bir OSGB hizmetidir. 20.07.2013/28713 Tarihi ve Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte DSP görev, yetki ve sorumlulukları belirtilmiştir. Yönetmeliğe göre çok tehlikeli sınıfta olan işletmelerde ve çalışan sayısı 10 ve üzeri olan işyerlerinde diğer sağlık personeli görevlendirmek zorunludur.
Diğer Sağlık Personeli (DSP) Nedir?
Hemşire, sağlık memuru acil tıp teknisyeni ve çevre sağlık teknikeri diğer sağlık personeli belgesi alarak işletmelerde aynı unvanla çalışabilen kişilerdir. İş sağlı ve güvenliği hizmetlerinin yürütülmesi için APAK OSGB tarafından ISG uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli görevlendirilmektedir. DSP görevinde çalışmak isteyenler ilgili bölümü bitirdikten sonra DSP belgesi alarak işyerlerinde görev alabilir. ISG uzmanı ve işyeri hekimine yardımcı bir personel olan diğer sağlık personeli, sağlık kaydı tutma ve periyodik muayeneleri takip etme görevleri başta olmak üzere işyeri hekiminin yapmasını istediği görevleri yerine getiren sağlık personelleridir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı DSP sınavı açmaktadır. ÖSYM tarafından yapılan sınavda başarılı olanlar DSP belgesi almaya hak kazanır. ISG hizmetlerinin en önemli parçalarından biri olan DSP hizmeti almak için APAK OSGB ile iletişime geçebilir, çalışan sağlığını destekleyen çalışmalarda bulunan DSP hizmetini firmamızdan alabilirsiniz.
Diğer Sağlık Personeli İzmir
İşyeri hekimi ile koordineli bir şekilde çalışan diğer sağlık personeli, işyeri hekiminin topladığı verileri işlemekte ve kayıt altına almaktadır. Tıbbi yardım yanından eğitimlerde görev almak ta sorumlulukları arasında olup, tamamlayıcı rolleri ile ISG’de önemli rol oynar.
Bir işletmede ISG çalışmalarından istenen sonuçların alınabilmesi ISG uzmanı ve işyeri hekimi yanında DSP de aktif rol almaktadır. DSP’nin çalışma süresi yönetmelikte belirtilmiş olup, 6331 sayılı ISG Kanunu çerçevesinde işyeri hekimi, ISG uzmanı ve DSP’nin tüm işleri koordineli bir şekilde yürütmesi gerekmektedir.
Çalışanların sağlık taramalarını kaydetmek, muayeneleri sırasında işyeri hekimine yardımcı olmak, özel durumu olan çalışanların sağlık muayenelerini takip etmek, sağlık ve ilkyardım eğitimlerinde işyeri hekimi ile birlikte çalışmak, çalışanlara verilen hijyen eğitimlerinde aktif rol almak, hijyen kurallarının uygulanabilirliğini takip etmek, ISG çalışmalarında işyeri hekiminin direktifleri doğrultusunda çalışmak ve iş güvenliğinde görev alan OSGB ve ISG temsilcileri ile birlikte koordineli şekilde çalışmak görevleridir.
İzmir ve çevresinde diğer sağlık personeli görevlendirmek isteyen işletmelerin yanında olan APAK OSGB, tehlike sınıfına göre çalışma süreleri değişen sağlık personelleri için güvenle başvuracağınız bir adrestir.
Diğer Sağlık Personeli Çalışma Süreleri
Tehlike sınıfına göre işletmelerde DSP çalışma süreleri aşağıdaki gibidir;
İşletme Tehlike Sınıfı Personel Sayısı Kişi Başı Alınması Gereken Hizmet Süresi
Çok Tehlikeli Sınıf 10 - 49 10 dk
Çok Tehlikeli Sınıf 50 - 249 15 dk
Çok Tehlikeli Sınıf 250 ve üzeri 20 dk
Diğer sağlık personeli hizmeti almak için APAK OSGB ile görüşebilir, İzmir diğer sağlık personeli hizmetleri için firmamızla iletişime geçerek kaliteli ISG hizmetlerini en hesaplı fiyatlarla alabilirsiniz. Deneyimli kadrosu ile yıllardır hizmet sunmaya devam eden firmamız, ISG olarak ihtiyacınız olan tüm hizmetleri bir arada bulacağınız kurumsal bir firmadır. İşyeri tehlike sınıfına göre işletmeye özel çözümler üreten APAK OSGB, İzmir ve çevresinde DSP hizmeti almak için en çok tercih edilen firmalardan biridir.