İzmir Acil Durum Planı Hazırlama

İzmir Acil Durum Planı Hazırlama

6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 11. maddesinde işletmelerde ortaya çıkabilecek acil durumlar için neler yapılması gerektiği belirtilmiştir. Doğru ve etkin bir şekilde acil durumlarla baş edebilmek için işletmeye özel acil durum planı hazırlanmalıdır. Etkin bir afet ve acil durum planı, işletmeye özel uzun bir çalışma ve planlama döneminden sonra hayata geçirilir. Aksi takdirde yapılacak her herhangi bir müdahale anlık ve riskli olacaktır. Çalışanların sağlığını koruma ve olası fiziksel-maddi zararları minimize etme adına yapılacak olan acil durum planı deneyimli ISG uzmanı tarafından hazırlanmaktadır.

Alanında tecrübeli ISG uzmanları ile profesyonel bir acil durum planı hazırlama hizmeti sunan APAK OSGB, acil durum gerektiren durumlarda yapılacak müdahale, koruma, arama, kurtarma ve ilkyardım konularının kimler tarafından nasıl yapılacağını gösteren acil durum eylem planı için güvenle başvurulan bir adrestir.

Acil Durum Planı Hazırlama İzmir

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik; işyerlerinde acil durum planının hazırlanması, yangınla mücadele, tahliye, önleme, koruma, ilk yardım ve benzeri konularda yapılması gerekenleri ve bu durumların güvenli bir şekilde yönetilmesini ve bu konularda görev alacak çalışanların belirlenmesini kapsamaktadır. Yönetmelik ISG kapsamında yer alan işletmeleri kapsamaktadır. İşveren ve çalışanların yükümlülüğü ve sorumlulukları, acil durum eylem planı kapsamı, acil durum ekipleri ve görevleri yönetmelikte açık bir şekilde belirtilmiştir.

Acil bir durumda can güvenliğini sağlamak, mal ve bilgi kayıplarının önüne geçmek son derece önemlidir. Yangın, deprem, kimyasal v.b durumlarda ortamda bulunanların en hızlı şekilde tahliye edilmesi arama-kurtarma ve söndürme ekibi gibi acil durum ekibi ile mümkündür. Risk değerlendirmesi, acil durum ekibi oluşturma, hedef belirleme, tepki prosedürü, eğitim ve tatbikat, dokümantasyon ve gözden geçirip güncelleme konularını kapsayan acil durum eylem planı işletmeler için maddi-manevi avantaj sağlayan bir plandır. İşletmeye özel acil durum eylem planı için APAK OSGB ile iletişime geçin ve alınması gereken önlemleri, toplanma ve tahliye alanlarını, acil durum sonrası yapılması gerekenleri kapsayan acil durum eylem planına sahip olun.

Acil Durum Planı Hazırlama İzmir

Acil durum planı işletme tehlike sınıfına göre farklı sürelerde yinelenmektedir.

  • Çok tehlikeli sınıfta en geç 2 yılda bir
  • Tehlikeli sınıfta en geç 4 yılda bir
  • Az tehlikeli sınıfta olan işletmelerde ise en geç 6 yılda bir acil durum eylem planı yeniden yapılmalıdır.

Acil bir durumda en kısa sürede olaya müdahale etmekte ve kontrollü bir şekilde sürecin atlatılmasında rol oynamaktadır. İşyerinde ya da yakın çevrede mevcut acil durum planını etkileyecek yeni acil durumlar ortaya çıkmışsa veya risk söz konusuysa acil durum planı tekrar gözden geçirilir ve yapılması gereken düzenlemeler yapılır.

Acil durum ekipleri yapacağı işle ilgili eğitimli, deneyimli ve soğukkanlı çalışanlardan oluşmaktadır.

İşyeri tehlike sınıfına göre acil durum ekiplerinin çalışan başına düşen işi sayısı aşağıdadır;

                                                                         İŞYERİ       TEHLİKE      SINIFI

ACİL DURUM EKİPLERİ          ÇOK TEHLİKELİ           TEHLİKELİ                   AZ TEHLİKELİ

İlkyardım ekibi                        Her 10 çalışan için 1   Her 15 çalışan için 1   Her 20 çalışan için 1

Kurtarma ekibi                       Her 30 çalışan için 1   Her 40 çalışan için 1   Her 50 çalışan için 1

Koruma ekibi                          Her 30 çalışan için 1   Her 40 çalışan için 1   Her 50 çalışan için 1

Söndürme ekibi                      Her 30 çalışan için 1   Her 40 çalışan için 1   Her 50 çalışan için 1

 

APAK OSGB’nin alanında deneyimli ve dinamik ekibi büyük-küçük tüm işletmelere özel acil durum planı hazırlamakta, mevzuata uygun acil durum eylem planı ile işletmelerin acil durumları en az hasarla atlatmasını sağlamaktadır.