Genel risk analizi değerlendirmesi, bir işletmede faaliyetleri sırasında ortaya çıkabilecek iş sağlığı ve güvenliğini tehdit eden olası tehlikelerin tespit edilmesi ve olası risklerin tahmin edilmesini, tespitler ve tahminler sonrası gerekli tedbirlerin alınmasını içeren çalışmalar bütünüdür. Tehlike oluşturan durumlar veya oluşturma ihtimali olan riskli durumların tespit edilmesi için işletmelerde risk analizi yapılmaktadır. ISG’nin en önemli aşamalarından biri olan risk analizi ve değerlendirmesi deneyimli OSGB firmaları tarafından yapılmaktadır.
Genel Risk Analizi Değerlendirmesi İzmir
ISG risk değerlendirmesi yönetmeliği risk değerlendirme usul ve esasları, 6331 sayılı ISG Kanunu kapsamında yer alan işyerlerini kapsamaktadır. Yönetmelik İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 10 ve 30. maddelerine göre hazırlanmış, kabul edilebilir risk seviyesi belirtilmiş, ISG ile ilgili riskleri ortadan kaldırmak veya söz konusu riskleri azaltmak için alınması gereken tedbirler listelenmiştir.
Yapılan risk analizi ve değerlendirmesi sonucu işletmeye özel iş sağlığı ve güvenliği kriterleri ortaya çıkmakta, eksiklerin ve uygunsuzlukların belirlenmesi ile birlikte bunların giderilmesi için öneriler ve alınması gereken tedbirler netleşmektedir. Risk analizi ve değerlendirme çalışması işletme tehlike sınıfından ve işletmede çalışan sayısından bağımsız olarak yapılmaktadır. Genel risk analizi değerlendirmesi işyeri ruhsat başvurularında belediyeler tarafından istenen bir belge olup, risk analizi değerlendirme belgesi olmayan işyerleri ruhsat alamamaktadır. Bu nedenle risk analizi ve değerlendirmesi yetkili bir OSGB firmasına yaptırılmalı ve belgelendirilmelidir.
İzmir ve çevresinde genel risk analizi değerlendirmesi denildiğinde ilk akla gelen firma olan APAK OSGB, İzmir İSG risk analizi denildiğinde en çok tercih edilen firmalardan biri olarak her zaman hizmetinize hazırdır.
Genel Risk Analizi Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?
APAK OSGB uzmanlarının liderliğinde yapılan genel risk analizi değerlendirmesi, alanında deneyimli risk analiz ekibi ve ISG uzmanları yapılmaktadır. İşletmede yapılan incelemeler, varsa iş kazası ve meslek hastalığı öyküleri ve ramak kalma durumları, eski denetimlere ait kayıtlar ve eski risk analizi değerlendirmeleri genel risk analizi değerlendirme sürecinin tamamını kapsamaktadır. Acil durum planı ve prosesin öğrenilmesi de diğer aşamalardır.
Risk analiz yönetimi işletmeye uygun olmalı, uluslar arası geçerlilikte bir risk analiz yöntemi tercih edilmelidir. APAK OSGB’nin deneyimli risk analiz uzmanları, farklı sektörlerde tecrübesi olan uzmanlar olup işletmeye özel çalışmaları ile fark yaratmaktadır. APAK OSGB uzmanları uluslararası kabul görmüş L Matrix, Hazop, Fine Kinney, Checklist ve Hata Ağacı (FTA) / Olay Ağacı (ETA) yöntemlerini kullanmakta, mevzuat değişikliklerini yakından takip etmektedir. İşletme koşullarına uygun bir genel risk analiz değerlendirmesi için APAK OSGB ile iletişime geçebilir, en etkili işletme iyileştirme önerileri ile adından söz ettiren firmamızın kaliteli hizmetlerinden sizler de faydalanabilirsiniz.
İzmir Genel Risk Analizi Değerlendirmesi
İzmir ve çevre illerde bulunan işletmelerin genel risk analiz değerlendirmesini yapan APAK OSGB, işletme tehlike sınıfına göre farklı zaman aralıklarında yenilenmesi gereken genel risk analizi değerlendirmeleri ile sektörde ilk tercihler arasındadır.
Az tehlikeli sınıftaki işletmeler en geç altı yılda bir, tehlikeli sınıftaki işletmeler dört yılda bir, çok tehlikeli sınıftaki işletmeler ise en geç iki yılda bir genel risk analizi değerlendirmesi yaptırmalıdır. İşletmenin başka bir adrese taşınması, makine-ekipman veya üretim yönetimi değişikliği, ramak kala olaylarının yaşanması veya işletme ölçüm değişikliklerinde risk analizi değerlendirmesi yinelenmelidir.
APAK OSGB ile iletişime geçerek en ekonomik fiyatlarla genel risk analizi değerlendirmesi yaptırabilir, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı işletme olarak alınması gereken tedbirleri alabilirsiniz.